همانطور که می دانید امروزه صرافی ها یکی از شرکت های پیشرو هستند که تمامی خدمات مربوط به ارز و ارز دیجیتال را پوشش می دهند و انتقال پول را برای شما تسهیل می کنند. در ادامه این مقاله از صرافی کویین پارس شما را با انواع صرافی ها از جمله خدمات فیزیکی و دیجیتال آشنا می کنیم.
صرافی به عنوان یک شبکه مبادلات مالی دارای ضمانت های قانونی است و خدمات را به روش های مختلف ارائه می دهد. این خدمات عموماً شامل تسهیل مبادلات ارزی و ارائه تسهیلات مبادله ارز در بازارهای جهانی و محلی است. به طور کلی بازار سهام جهانی یکی از سودآورترین بازارها برای مبادله و داد و ستد محسوب می شود و بورس ها با برنامه ریزی روش های انجام این بحث ها نقش مهمی در این بازار دارند. بورس مالی با تعیین هدف سرمایه گذاری مالی، تجزیه و تحلیل ریسک های احتمالی بازارهای مالی مختلف و محاسبه سود مالی، مجموعه ای از خدمات متناسب با بازار سهام را به مشتریان خود ارائه می دهد.
با این تعریف مختصر و گسترده از عملیات بورس می توان به دو نوع کلی از عملیات بورس اشاره کرد که عبارتند از:
• فیزیکی
• دیجیتال
تجارت فیزیکی یک صرافی به انتقال و مبادله پول نقد و شکل فیزیکی ارز مورد نظر بستگی دارد. بنابراین، در این حالت، فعالیت مبادله ای به مبادله حضوری ارز، اوراق بهادار و نقل و انتقال پول محدود می شود. صرافیهای بانکی برای انجام فعالیتهای فوق، با کسب مجوز از بانک مرکزی کشور و نهاد قانونگذاری نظام مالی، مرکزی را تحت نظارت آن تأسیس و شعب خود را موظف به انجام برخی نقل و انتقالات مالی میکنند. دوره صرافیهای فیزیکی شرکتها یا شرکتهای بازرگانی ارز و فلزات گرانبها هستند که ممکن است متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند و همچنین شرکتهایی که به عنوان شرکتهای تابعه سهام یا بانکهای خاص عمل میکنند. قاعده کلی همه صرافی های فیزیکی پرهیز از مبادلات آنلاین ارز است، زیرا معامله با صرافی های دیجیتال در این شرکت ها جرم محسوب می شود.
فعالیت تجارت دیجیتال یا آنلاین همانطور که از عنوان آن پیداست محدود به حضور فیزیکی افراد و کالاها نیست و به صورت اعتباری صورت می گیرد. صرافی های دیجیتال در واقع واسطه هایی برای مبادلات مالی یا ارزهای دیجیتال هستند. در واقع، به جای اینکه در یک مکان فیزیکی، یک صرافی در یک وب سایت یا در پلتفرمی طراحی شود که مبادله بازار در آن انجام می شود. گاهی این صرافی ها فقط به عنوان واسطه بین خریداران و فروشندگان ارز عمل می کنند و درصدی از سود بورس را به عنوان کارمزد می گیرند. گاهی اوقات، خود پلتفرم بخشی از صرافی ارز دیجیتال در نظر گرفته می شود و این ارز را خرید یا فروش می کند. راه اندازی یک پلتفرم صرافی آنلاین برای تضمین امنیت مبادلات ارزی کاملاً به دریافت مجوز، امنیت سایبری و احراز هویت از یک مرکز مالی معروف جهانی بستگی دارد. بنابراین سرمایه گذاران در حوزه ارز دیجیتال مجبور به مراجعه به چنین صرافی مطمئنی هستند، در غیر این صورت امنیت سرمایه خود را با خطر جدی مواجه می کنند.
خدمات ارائه شده توسط صرافی آنلاین بسیار متنوع است. در اینجا باید به مبادله انواع ارزهای رمزنگاری شده، به روز رسانی قیمت ها برای محاسبات دقیق سرمایه گذاری و تعیین میزان کارمزد یا پورسانت دریافتی بر حسب دسته بندی های مختلف اشاره کرد و مهم ترین آن تعیین بیمه خسارت برای ممکن است زیان سرمایه، که نقش مهمی در تصمیم سرمایه گذار برای روی آوردن به او دارد. بورس آنلاین را می توان با بورس های مشابه مقایسه کرد.
صرافی فرابورس چیست و چه خدماتی ارائه می دهد؟
صرافی فرابورس به معنای تجارت خارج از بورس یا خارج از بورس است. کارگزاران در چنین پلتفرم هایی نقشی در معاملات بازی نمی کنند. همه چیز بین دو طرف معامله اتفاق می افتد. در این نوع مبادله، دو طرف مبادله; فروشنده و خریدار ارز در فضای آنلاین بستر مبادلات ارزی؛ مستقیم رو در رو. برخلاف سیستم معاملاتی صرافی، صرافیهای فرابورس تنها وبسایتها و پلتفرمهایی را ارائه میکنند که خریداران و فروشندگان ارز میتوانند به صورت شفافتر و فوریتر ارزها را مبادله و تسویه کنند. مبادلات فرابورس شامل کالاها، قراردادهای مالی (مانند معاوضه سهام)، و قراردادهای مشتقه دارایی است. ایجاد شده برای شاخص های سرمایه گذاری و نرخ بهره دارایی های فردی. داد و ستد کالاها در سامانه بورس فرابورس بر اساس معیارهای حاصل از ترکیبی از شاخص های کمی و کیفی کالاها انجام می شود. بنابراین در این بورس ها شاخص های بورس کالا در اختیار کلیه شرکت کنندگان در مقابل بورس قرار می گیرد. ارزیابی را برای آنها آسان کنید. این نیاز به سطحی از شفافیت دارد که مبادلات آنلاین بتوانند به آن دست یابند.
صرافی های فرابورس برای انجام فعالیت های خود در یک مکان یا چند شعبه متمرکز نیستند و به همین دلیل به آنها غیرمتمرکز می گویند. در این بازار دلالان در قالب بازاریابی فعالیت می کنند و به فعالان این بازار از قیمت خرید و فروش ارز اطلاع می دهند. برای تعیین این قیمت مذاکراتی بین سهامداران بزرگ و کارگزاران انجام می شود و در عین حال کارگزاران به کاهش قیمت فروش و در نتیجه برای سهامداران خرد و ورود زودهنگام به این بازار کمک می کنند. قیمت تمامی ارزها، کالاها و سهام در این بازار برای همه معامله گران یکسان قابل مشاهده نیست، زیرا طرفین درگیر در مبادلات رودرروی یکدیگر می توانند قیمت را در زمان خرید تنظیم کنند فروش و گاهی اوقات مثلاً یک سهم زیر قیمت همان سهم در همان بازار فروخته می شود که منجر به سود خریدار در روند کلی بازار می شود. در این بازار، به ویژه در بخش بورس مشتقه، با تحلیلها و شاخصهایی روبهرو هستیم که مشارکتکنندگان و داراییها را در برابر ریسک محافظت میکند، به اصطلاح استراتژی ریسک ریسک و در واقع در واحدهای تجاری حفاظتی برای سرمایهگذاری خالص ایجاد میکند.
مبادلات در این بازار بین دو طرف (دوطرفه) است و هر یک از طرفین می توانند ریسک اعتباری خود را نسبت به طرف های دیگر اندازه گیری کنند. اهمیت این امر در بازار سهام در حال ظهور فرابورس، جایی که مبادله سود سود، ارز خارجی، سهام و کالا صورت می گیرد، آشکار می شود. در واقع ریسک مبادله ای این دارایی ها در شرایط احتمالی بر اساس تغییرات قیمت سنجیده می شود و این امر مبادله درون این سیستم را تضمین می کند. این ویژگی های خاص این سیستم مبادله ای در کنار سایر سیستم های مبادله ای باعث توسعه آن شد. به عنوان مثال، در سال 2008، 16 درصد از معاملات سهام در آمریکا خارج از بورس انجام می شد و این درصد در سال 2014 به 40 درصد افزایش یافت.
سیستم های بورس فرابورس نیز در سطح بین المللی گسترش یافته و دولت ها نیز سعی کرده اند از این طریق سرمایه ملی را افزایش دهند. این سیستم ابزارهای مالی را فراهم می کند که به راحتی برای همه سرمایه گذاران قابل دسترسی است که منجر به اجرای ایده آل سهام در بخش سرمایه گذاری می شود. شرکت ها و صاحبان سامانه های بورس فرابورس با فروش سهام خود در بازارهای جهانی سرمایه خود را به دست آورده و افزایش داده اند و سرمایه گذاری در این شرکت ها بسیار سودآور بوده است. این سیستم به تمرکززدایی بازار کمک می کند و قدرت تعدیل قیمت بازار را به طور عادلانه بین سرمایه گذاران و شرکت کنندگان در معامله توزیع می کند. در زمینه معاملات ارزهای دیجیتال، سیستم فرابورس به دلیل ایجاد مکانی امن و کاربردی برای انجام این تراکنشها، درخشانتر از گذشته شده است. تمامی معاملات به صورت الکترونیکی و آنلاین انجام می شود و قیمت ها دائما به روز می شوند. کارگزاران نیز نقش مهمی در این بازار دارند تا بتوانند اظهارات دقیقی در مورد یک کالا یا سهام داشته باشند و بر قیمت آن تأثیر بگذارند. اما فعالیت آنها کاملاً قانونی است و در چارچوب پلتفرم ها انجام می شود، بنابراین هر کسی می تواند کالا، پول و سهام را فقط از طریق وب سایت خود خریداری کند.
صرافی ارز دیجیتال چه خدماتی ارائه می دهد؟
صرافیهای ارزهای دیجیتال بهعنوان وبسایتها یا پلتفرمهایی طراحی شدهاند که امکان تراکنشهای ارز دیجیتال را برای شرکتکنندگان و اعضای خود فراهم میکنند. همچنین اپلیکیشن هایی وجود دارند که در قالب جداول مبادلاتی و مدل های مبادله ای، بازارهای معاملات ارز دیجیتال را در اختیار کاربران قرار می دهند و خرید و فروش این ارزها را ساماندهی می کنند. ارزهای دیجیتال، ارزهایی هستند که می توان آنها را در صرافی های دیجیتال بدون حمایت دولتی خرید یا فروخت. خرید و فروش ارزهای دیجیتال در این زمینه از طریق مبادله با ارز ملی (با پشتوانه دولت ها و حاکمیت ها) و یا با سایر ارزها انجام می شود.
اولین صرافی ارز دیجیتال شامل اطلاعات ثبت نام افراد در وب سایت یا اپلیکیشن خود است و افراد می توانند با ورود به این سامانه ها به بازار معاملات ارز دیجیتال دسترسی داشته باشند. این صرافی ها مانند سایر صرافی ها دسته بندی های مختلفی دارند.
1) صرافی ارز دیجیتال از طریق یک شرکت صرافی: در این حالت، افراد ارزهای دیجیتال تولید شده توسط ماینرها یا اعتبارات خود را که در بازار ارز دیجیتال خریداری کرده اند با ارزهای معمولی در درگاه صرافی می فروشند و خود صرافی قیمت این ارزها را پرداخت می کند. . مستقیماً از افراد ارز می خرد. مردم همچنین می توانند ارزهای دیجیتال را از صرافی ارز ملی یا سایر ارزهای دیجیتال معتبر خریداری کنند. برای انجام این کار، آنها باید یک حساب کاربری راه اندازی شده در صرافی داشته باشند و اطلاعات اولیه خود را به سیستم فوق ارسال کنند. این حالت نه تنها خرید و فروش مطمئن را تضمین می کند، بلکه درآمد حاصل از فروش ارزها را مستقیماً به حساب کاربران خود واریز می کند و از این طریق معامله مستقیم انجام می دهد.
2) صرافی ارز دیجیتال به عنوان پل ارتباطی بین خریداران و فروشندگان: در این حالت صرافی تنها بستری ایجاد کرده است که افراد می توانند با ثبت اطلاعات خود و یافتن یا یافتن مشتری برای شما پول خود را به عنوان خریدار یا فروشنده ارائه کنند. قیمتی را که می خواهید بخرید بپردازید. برای ورود به این پلتفرمها و انجام معاملات، کمیسیونی نیز به صرافی پرداخت میکنیم که امکان تبادل را فراهم میکند. بنابراین بخشی از سود حاصل از مبادله به عنوان کارمزد تعویض پرداخت می شود که توسط خریداران و فروشندگان تامین می شود. درصد سود دریافتی از طریق صرافی ها بسیار ناچیز و ناچیز است (حدود 0.1 درصد از هر تراکنش)، بنابراین سود دریافتی از این معاملات لزوما کمتر از خرید و فروش غیر مستقیم پول در بورس نیست. در کشور ما، بسیاری از تغییرات مربوط به تراکنش با ارزهای دیجیتال از نوع اول است و شرکت کنندگان در تراکنش ها همواره با معامله گران و کارگزارانی هستند که ارزهای دیجیتال را به شماره خود عرضه می کنند.