با ظهور دنیای اقتصادی و اجتماعی مدرن، برخی از کلمات از بین رفته است. برخی از آنها حتی رفتار خود را تغییر دادند و به زندگی خود ادامه دادند! «اطلاعات» و «مالی» تا قرن بیست و یکم هیچ ارتباطی با هم نداشتند، اما اکنون دوستان جدایی ناپذیری هستند.

هوش مالی چیست؟!

IQ، هوش هیجانی، هوش اجتماعی، هوش معنوی، هوش ریاضی، هوش و غیره! تقریباً همه چیز را می توان هوشمندانه دانست، اما مهم نیست. هوش مالی (که به آن هوش تجاری نیز می گویند!) یکی از مهم ترین کلمات حکمت آمیز است.

هوش مالی عبارتی است که «رابرت کیوساکی» را پشت سر خود می بیند. معلوم نیست این ضرب المثل را خودش ابداع و کشف کرده است، اما حتماً در کتاب «پدر پولدار؛ بابا بی پول» خیلی ها شنیده اند، او و دیگران تعاریف زیادی درباره آن نوشته اند. در هوش مالی (مهمترین تعریف از توماس جی استنلی در کتاب «همسایه میلیونر» آمده است) اما بهترین تعریف در این عبارت آشنا یافت می شود؛

به طور خلاصه، هوش مالی به این معناست که بدانید چگونه در زمان کمتری پول بیشتری به دست آورید. اگر فردی بداند که چگونه بحران های مالی را مدیریت کند، چگونه مشکلات مالی را حل کند و چگونه به ثروت پولی دست یابد، می توان گفت که او دارای هوش مالی است. هوش مالی یعنی اینکه بدانی چطور به پول سلام کنی و از آن استقبال کنی!

هوش مالی به چه معناست؟

رابرت کیوساکی هوش مالی را به 5 حوزه تقسیم و دسته بندی می کند. جنبه های مختلف هوش مالی نیز در نظر گرفته شده است. یعنی با تقویت این 5 حوزه، فرد با هوش بالا زندگی می کند:

صورت های مالی برای کسب درآمد بیشتر

هوش مالی برای صرفه جویی در پول

اطلاعات مالی با بودجه ریزی و برنامه ریزی پول

اطلاعات مالی در استفاده از پول

هوش مالی در توسعه دانش مالی و پول

یک فرد با نبوغ مالی چه می کند و چه نمی کند؟!

افراد با هوش مالی بالا چه ویژگی هایی دارند؟ آنها چه کار می کنند؟ چه آثاری در فعالیت آنها دیده نمی شود؟ قبل از اینکه به این سوالات پاسخ دهم، می خواهم تاکید کنم که من و شما هم مثل بقیه انسان هستیم. کار خاصی نمی کنند، اما با تمرین، پشتکار و البته کمی شانس (همان شانس!) می توان به خوبی آنها و یا حتی بهتر از آن بود. ممکن است با باهوش ترین افراد در حوزه مالی آشنا شده باشیم، اما به این سوال توجه نکرده ایم و آنها هم نمی دانند. بریم پیش پدربزرگ و مادربزرگمون!