چرا تقویت هوش مالی کودکان مهم است؟
یکی از موضوعات مهم امروزی تقویت هوش مالی زهرا شیراحمدی است. اگر این مبحث از دوران کودکی و نوجوانی آموزش داده شود، کودکان در بزرگسالی موفق خواهند شد و دیگر با مشکلات مالی همراه نخواهند بود.
بسیاری از مشکلات زندگی را می توان با پول حل کرد. همه والدین مشکلات مالی و آینده فرزندان را یکی از مهم ترین دغدغه های خود می دانند. افرادی که در دوران کودکی مفهوم کار و شغل یا ارزش واقعی پول یا پسانداز را نمیآموزند، بعداً سرمایهگذاریهای اشتباهی انجام میدهند، پول خرج میکنند یا کل حقوق خود را در روزهای اول با پیشنهادهای مالی همیشه جذاب خرج میکنند. و مدیون دیگران هستند.
لزوم آموزش مهارت های هوش مالی به کودکان
تمرکز بر سواد مالی کودکان و ارتقای مهارت های عملی و موثر آنها منجر به عملکرد بهتر در بخش های مالی می شود. فقدان این مهارت در آینده برای او مشکلات مالی و به تبع آن مشکلات روحی و خانوادگی ایجاد می کند.
افرادی که در کودکی هرگز مفهوم کار یا ارزش واقعی پول یا پسانداز را یاد نگرفتهاند، بعداً با یک پیشنهاد مالی جذاب سرمایهگذاری اشتباهی انجام میدهند، در چند روز اول کل حقوق خود را به باد میدهند یا کل حقوقشان را به باد میدهند و من برای همیشه بدهکار هستم. .
هدف از مشاهده مقالات اطلاعات مالی چیست؟ روی لینک اضافه شده کلیک کنید.
سن مناسب برای رشد هوش مادی در کودکان و نوجوانان چیست؟
در کل هر چه زودتر هوش مالی را آموزش دهیم و تقویت کنیم بهتر است. حتی می توانید از بدو تولد، قبل از رسیدن به سن مدرسه برای فرزندان خود یک حساب بانکی جداگانه ایجاد کنید و هر ماه مبلغی را به عنوان پس انداز به آنها اختصاص دهید.
همچنین وقتی کودک به اندازه کافی بزرگ شد که این موارد را یاد بگیرد و بفهمد، می توانید به او یاد دهید که چگونه در هزینه های خود پس انداز کند و چگونه در مناسبت های مختلف مانند تولد یا عید، مبلغی را که کودک به دست آورده به حساب واریز کند. روشی کوتاه و آسان برای آموزش مفهوم پس انداز به کودکان.
راهکاری برای آموزش و تقویت هوش مالی کودکان
در این بخش به بررسی چند راهکار برای تقویت سواد مالی در کودکان می پردازیم:
1) صرفه جویی را در کودک خود تلقین کنید
یکی از مهم ترین راه های افزایش هوش مالی کودکان، آموزش مفهوم پس انداز به آنهاست. می توانید از دوران کودکی کودک خود را با پس انداز آشنا کنید تا در بزرگسالی این موضوع را جدی بگیرد و از نظر مالی باهوش تر شود.
برای فرزندتان قلک بگیرید. در صورت امکان یک قلک که باز نمی شود تهیه کنید. به عنوان مثال، قلک سفالی انتخاب خوبی است و می توانید زمانی را برای باز کردن آن تعیین کنید. سپس کودک می تواند پول خود را پس انداز کند و به تدریج این مفهوم را در زندگی خود اعمال کند.
2) سیستم های مالی را به فرزند خود آموزش دهید
زمانی که برای انجام امور مالی به بانک مراجعه می کنید، فرزندتان را با خود ببرید و او را در جریان مراحل کار قرار دهید. می توانید یک حساب جداگانه برای کودک باز کنید و هر بار موجودی حساب جدید را اعلام کنید تا کودک تشویق شود که پول خود را پس انداز کرده و در حساب خود نگه دارد.
3) آموزش کسب درآمد به فرزندتان
به فرزندتان بیاموزید که چگونه پول در بیاورد و به او نشان دهید که چگونه پول درآورد. مقداری پول برای انجام کاری کنار بگذارید، از فرزندتان بخواهید آن کارها را انجام دهد و آن پول را به فرزندتان بدهید تا بتواند در آینده پولی به دست بیاورد و برای موفقیت مالی تلاش کند.
4) از فرزندتان بخواهید هزینه های خود را بنویسد
ثبت هزینه ها و درآمدها و برنامه ریزی صحیح یکی از مهمترین مسائل در زمینه موفقیت مالی است. به کودک خود بیاموزید که هزینه های خود را در دفترچه یادداشت کند و تمام پولی که دریافت می کند را در دفتر یادداشت ذکر کند و در پایان ماه می توانید به او بیاموزید که برای پس انداز بیشتر هزینه های اضافی را از ماه های بعد درج کرده و غیرضروری ها را حذف کند. پول
5) قبل از خرید مقدار مشخصی را امتحان کنید
اگر به قصد خرید کیف به فروشگاه می روید، قبل از خرید تعیین کنید که فرزندتان چقدر می تواند کیف بخرد. به این ترتیب کودک می تواند مطالعه کند که با پولی که دارد چه کیفی می تواند بخرد. این تمرین تاثیر زیادی بر توانایی فرزند شما در تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری خواهد داشت و کودک شما متوجه می شود که نمی تواند هر چیزی را که می خواهد بدهد.
۶) زیبایی سرمایه گذاری را به فرزندتان نشان دهید
یکی از گام های مهم در آموزش و تقویت و آموزش هوش مالی کودکان زهرا شیراحمدی نشان دادن ارزش و زیبایی سرمایه گذاری است. به فرزند خود بیاموزید که چگونه با سرمایه گذاری مناسب در طول زمان پول بیشتری داشته باشد تا انگیزه یادگیری سرمایه گذاری را داشته باشد.